Vi vil på Have-/Årstidsværkstedet gerne skabe en meningsfuld og identitetsskabende arbejdsplads, hvor beboerne får tæt kontakt til jord og afgrøder, får frisk luft og motion, samt motorisk træning.
Vi har i sæsonen 2012 anlagt en ny køkkenhave, som vi herefter vil udbygge og forbedre løbende. På haveværkstedet dyrker vi økologiske/biodynamiske grønsager, blomster, frugt og bær til Tornsbjerggårds køkken og bogrupper.
Vi følger årstidernes gang i naturen gennem ture, hvor vi f.eks. høster ramsløg i Risskov, skvalderkål og bøgeblade til pesto, hyldeblomster, hyben ved stranden, hyldebær og nødder i skoven.
Beboerne er aktivt med i processen: Om foråret gør vi jorden klar til at så og plante. Senere skal der luges, hakkes, gødes og jorddækkes, slås græs og vandes. Produkterne skal høstes og leveres til køkkenet. Der skal fremstilles kompost og sås grøngødning, så jorden kan blive klar til næste sæson.
I løbet af sæsonen er beboerne med til at fremstille produkter som syltetøj og saft, urtesalt, pesto og tørrede frugter. I vintertiden bliver der tid til kreative projekter med materialer fra naturen.
Vi har en lidt varieret bemanding på værkstedet ugen igennem: 3 – 4 beboere, 1-2 værkstedsledere og 1 volontør.
Vi har selve køkkenhaven som primær arbejdsplads fra foråret og til sæsonen slutter sidst på efteråret. I den kolde tid trækker vi indendørs, p.t. i vores kombinerede værksteds/oplagrings rum og i køkkenet. Vi glæder os meget til at få vores helt egne indendørsfaciliteter i den nye værkstedshal. Vi har desuden i efteråret 2013 etableret et lille hønsehus.